یکی از شاخه هایی که درهنگام انتخاب رشته میتوان به آن پرداخت رشته الکترونیک می باشد. همان طور که از نامش پیداست به بررسی مدارهای الکترونیکی مانند کامپیوتر-لپ تاپ – تلفن همراه ودیگر سیستم های الکترونیکی پرداخته میشود رشته الکترونیک یکی از رشته های صنعتی مادر محسوب میشود که تمام علوم وفنون موجود به نحوی با این علم گره خورده اند که میتوان به وسایل روزمره زندگی دران اشاره کرد.رشته الکترونیک مهم ترین رشته فنی ومهندسی در دانشگاه ها وهنرستان ها می باشد وکسانی که ازنظر علم ریاضیات وفیزیک دارای قدرت درک وتحلیل بالاتری هستند دراین رشته میتوانند به موفقیت های بیشتری دست پیدا کنند.
تحصیل در رشته الکترونیک هنرستان
رشته الکترونیک یک رشته فنی وحرفه ای است که علاقه مندان به این رشته میتوانند به واسطه هنرستان های معتبری که وجود دارد وارد این رشته شوند وبه ادامه تحصیل بپردازندوپس ازکسب مدرک به عنوان افراد باتجربه وارد بازار کار شوند.
دروس ارائه شده در رشته الکترونیک هنرستان
ازجمله دروسی که درهنرستان در ارائه میشود میتوان موارد زیر را نام برد:
- فیزیک
- شیمی
- نقشه کشی فنی رایانه ای
- دانش فنی پایه
- طراحی وساخت مدارهای چاپی
- دانش فنی وتخصصی
- ریاضی 3
- مونتاژ قطعات اس ام دی
شرط معدل برای ورود به هنرستان
مجموع نمرات هنرجویان در دروس هنر وحرفه فن درسه پایه ششم،هفتم،هشتم،کمتر از30 نباشد.
مجموع نمرات دروس رشته الکترونیک درپایه های ششم، هفتم،هشتم ونهم حداقل 120 ومعدل آنها نباید کمتر از 12 باشد.

شرایط تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک در دانشگاه
این رشته یکی از گرایش های رشته برق است که باید آن را به عنوان اساسی ترین رشته وگرایش برق دانست.برای ورود به این رشته افرادی که در هنرستان تحصیل کرده اند به صورت زیر امکان پذیر میباشد:
- شرکت درآزمون سراسری دوره کاردانی پیوسته بدون نیازبه پیش دانشگاهی
- شرکت درآزمون ورودی آموزشگاه های وابسته به دانشگاه علمی وکاربردی بدون نیازبه پیش دانشگاهی
- شرکت در آزمون تغییر رشته ورود به رشته ریاضی وهنرجویان بعدازگذراندن دوره های آموزشی طریق شرکت درآزمون سراسری وارد دانشگاه شوند.
دانشجویان دررشته مهندسی الکترونیک 140 واحد درسی را باید بگذرانندکه این تعداد واحد 20 تا دروس عمومی،26 واحد دروس پایه،56 واحد دروس اصلی،38 واحد دروس تخصصی می باشد.
شرایط ادامه تحصیل در رشته الکترونیک فنی وحرفه ای
شرایط تحصیل در رشته الکترونیک به این شکل است که هنرجویان بعد ازگذراندن دوره 3 ساله هنرستان وگرفتن دیپلم خود اگر تمایل به ادامه تحصیل دراین رشته را داشته باشند میتوانند درآزمون های ورودی کاردانی پیوسته ی همین رشته قبول شوند ودرآموزشکده های فنی وحرفه ای،دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاه آزاد ادامه تحصیل بدهند.تعداد واحد درسی در دوره کاردانی متناسب با گرایش خود درحدود 75 واحد درسی که شامل 11 واحد دروس عمومی،15 واحد دروس پایه،29 واحد دروس اصلی،15 واحد دروس اختصاصی می باشد.

آینده شغلی رشته الکترونیک
آینده شغلی این رشته با توجه به نیازاین روزهای جامعه به تکنولوژی،بازارکار نسبتا خوبی دارد.اما این موضوع به این معنا نمی باشد که افرادی که دراین مقطع تحصیلی که درحال تحصیل هستند به همین موضوع اکتفا کنند.این رشته درحوزه های زیادی گرایش داردمانندنیروگاه ها،انواع کاخانجات،صنایع دفاعی ونظامی یا شرکت های خصوصی مرتبط با این رشته وحتی شرکت های تولید کننده لوازم خانگی وتولید کننده انواع گوشی های موبایل و…